Home / Paduri / Comunicat ROMSILVA: RECORD LA PLANTAT INTR-O SINGURA ZI

Comunicat ROMSILVA: RECORD LA PLANTAT INTR-O SINGURA ZI

Silvicultorii romani au stabilit un nou record, peste 1,85 milioane puieti plantati intr-o singura zi, in cadrul proiectului ”Planteaza pentru Romania” initiat de Asociatia ”Prietenii Padurilor din Romania”, in parteneriat cu Regia Nationala a Padurilor – Romsilva si Asociatia Administratorilor de Paduri Private, dar si cu implicarea silvicultorilor din cadrul Garzilor Forestiere.

Evenimentul s-a derulat vineri, 24 martie a.c. pe raza a 258 de ocoale silvice de stat si private din intreaga tara, cu ocazia Zilei Nationale a Padurilor, si si-a propus plantarea simultana, la nivel national, a 1,2 milioane de puieti, in padurile proprietate publica a statului si in cele private.
Dupa centralizarea tuturor datelor, silvicultorii si voluntarii implicati in proiect au plantat intr-o singura zi peste 1,85 milioane de puieti forestieri. Din acestia, 1.448.820 de puieti au fost plantati in fondul forestier proprietate publica a statului, administrat de Romsilva.

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva regenereaza in acest an 14.252 de hectare fond forestier de stat, numai in campania de primavara urmand sa planteze peste 32 de milioane de puieti, in urma unei investitii de 42,4 milioane de lei. In ultimii 26 de ani, Romsilva a regenerat peste 540.000 de hectare fond forestier proprietate publica a statului

BIROUL DE PRESA AL REGIEI NATIONALE A PADURILOR – ROMSILVA
Bucuresti, 4.04.2017

Sursa: ROMSILVA

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Tăierile ilegale au fost reduse cu 35% în fondul forestier din Vrancea

Tăierile ilegale de lemn din pădurile Vrancei s-au redus cu circa 35%, arată un raport …