Home / Paduri / Bihor: Păduri în pericol: 32 de hectare de litieră, făcute scrum într-o singură zi

Bihor: Păduri în pericol: 32 de hectare de litieră, făcute scrum într-o singură zi

Neatenţia celor care dau foc vegetaţiei uscate pune în pericol pădurile din Bihor. Într-o singură zi, peste 30 de hectare de litieră, adică stratul de frunze moarte care acoperă solul din păduri, au fost distruse de flăcări, în urma unor incendii de vegetaţie uscată scăpate de sub control.

S-a întâmplat luni în două păduri de foioase din Bratca şi Ponoară, unde au luptat cu flăcările pompieri militari din Aleşd ajutaţi de Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bratca. Potrivit căpitanului Camelia Roşca, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, în incendiul de la Bratca au fost distruse două hectare de litieră, iar în cel din Ponoară, unde militarii au acţionat aproape patru ore, au ars 30 de hectare.

Tot luni, timp de aproximativ 2 ore şi 30 de minute, pompierii din Ştei au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit pe o păşune împădurită de pe raza localităţii. Şi acest incendiu a fost declanşat tot de utilizarea focului deschis în spaţii deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor. În total, pe această păşune, flăcările au distrus 10 hectare de lăstăriş, mărăciniş şi vegetaţie uscată.

Sursa: Bihoreanul

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Tăierile ilegale au fost reduse cu 35% în fondul forestier din Vrancea

Tăierile ilegale de lemn din pădurile Vrancei s-au redus cu circa 35%, arată un raport …