Home / Paduri / Pădurar judecat pentru o “gaură” de 577 de arbori, la Ocolul Silvic “Bucovina” Câmpulung Moldovenesc

Pădurar judecat pentru o “gaură” de 577 de arbori, la Ocolul Silvic “Bucovina” Câmpulung Moldovenesc

Procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Gura Humorului  au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecata a lui Ionel Ungureanu, pentru neglijenta in serviciu.

Organele de urmarire penala au fost sesizate in 2013 de I.T.R.S.V. Suceava cu privire la faptul ca, în urma unui control in fondul forestier apartinand Obstii Gemenea, respectiv pe raza Cantonului Silvic nr 15 Gemenea apartinand  O.S. Bucovina  Campulung Moldovenesc, a reieșit că persoane  necunoscute au taiat fara drept si au sustras 577 arbori, avand o valoare de 111.074 lei fara TVA.

In urma cercetarilor efectuate a rezultat ca Ungureanu a fost angajat in functia de padurar la Ocolul Silvic Bucovina,  gestionand suprafata de fond forestier apartinand Obstii Gemenea.

Desi conform fisei postului acesta avea atributii exprese pe linia asigurarii pazei fondului forestier, el nu si-a indeplinit atributiile de serviciu, invocand, in timpul urmaririi penale lipsa unei locuinte de serviciu, lipsa asigurarii unui mijloc de transport si salariul modic cu care era remunerat.

Cercetarile continua sub aspectul identificarii si tragerii la raspundere penala a autorilor infractiunilor de taiere ilegala si sustragere de arbori.

Sursa: Ziaruldepenet.ro

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Tăierile ilegale au fost reduse cu 35% în fondul forestier din Vrancea

Tăierile ilegale de lemn din pădurile Vrancei s-au redus cu circa 35%, arată un raport …