Home / Mediu / Studiu: din cauza consumului de bunuri din vestul Europei și din SUA, în China se înregistrează peste 100.000 de morți premature

Studiu: din cauza consumului de bunuri din vestul Europei și din SUA, în China se înregistrează peste 100.000 de morți premature

Consumul de bunuri generat de țările din Vestul Europei și de SUA este motivul pentru care s-au înregistrat peste 100.000 de morți premature în China. Aceasta este doar una dintre estimările exprimate într-un studiu, în care mai mulți cercetători au evaluat situația deceselor premature, înregistrate la nivel global din cauza poluării.

Potrivit studiului, dintre cele 3,45 de milioane de morți premature, înregistrate în 2007 din cauza poluării, în jur de 22% (762.400) au fost cauzate transportul internațional de bunuri. De asemenea, 12% din total (411.100) au fost asociate cu poluarea din diferite regiuni ale lumii, altele decât cele în care s-a înregistrat decesul.

Din cauza bunurilor consumate de populațiile Europei de Vest și din SUA, în China s-au înregistrat 108.600 de morți premature. În schimb, cercetătorii susțin că, poluarea produsă în China este cauza pentru care în Europa de Vest și în SUA s-au înregistrat 3.100 de morți premature.

Unul dintre co-autorii studiului, Dabo Guan, profesor în cadrul în UEA’s School of International Development a declarat:

„Rezultatele cercetării noastre demonstrează că poluarea cauzată de transportul internațional de bunuri are un impact mai mare decât alte tipuri de poluare. Acest lucru indică faptul că mortalitatea prematură cauzată de poluarea aerului este mai mult decât o problemă locală. Descoperirile noastre cuantifică modul în care poluarea aerului este o problemă globală.”

De asemenea, profesorul afirmă că bunurile și serviciile consumate într-o regiune, poluează alte regiuni.

„Comerțul internațional globalizează în continuare problema mortalității premature cauzate de poluarea aerului, prin permiterea separației dintre producție și consum. În economia noastră globală, bunurile consumate într-o regiune ar putea cauza poluarea aerului, adică decese premature, în alte regiuni”.

Potrivit studiului, poluarea produsă de China a cauzat de două ori mai multe morți premature în lume decât a cauzat poluarea produsă în orice altă regiune. Următoarea cea mai poluantă țară este India, urmată alte țări din restul Asiei. Oamenii de știință susțin că, din cauza fiecărui un milion de consumatori de bunuri care trăiesc în Europa de Vest, Canada sau SUA, se înregistrează 416, 395, respectiv 339 de morți premature în alte regiuni ale lumii.

Studiul include 13 regiuni, din care fac parte 228 de țări. Cercetătorii s-au concentrat pe studiul deceselor cauzate de boli de inimă, accidente vasculare cerebrale, cancer pulmonar și alte boli pulmonare. De asemenea, oamenii de știință au analizat niveluri ale poluării emise în 2007.

Sursa: Green Report

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Urecheală la Bruxelles pentru poluarea aerului

România are timp până luni, 5 februarie, ca să prezinte Comisiei Europene măsurile pe care …