Home / Legi si politici de mediu / Grațiela Gavrilescu, preia de luni conducerea Ministerului Mediului

Grațiela Gavrilescu, preia de luni conducerea Ministerului Mediului

Președintele Klaus Iohannis va semna luni decretul de numire pentru Grațiela Gavrilescu în funcția de vice-premier și ministru al Mediului. Numirea oficiala vine abia la o săptămână după ce premierul grindeanu a trimis către Administrația Prezidențială propunerile Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE) pentru revocarea din funcția de vice-premier și ministru al Mediului a lui Daniel Constantin și înlocuirea acestuia cu Grațiela Gavrilescu, încă ministru pentru Realația cu Parlamentul. 

Potrivit Adimistrației Prezidențiale ceremonia de învestitură și semnarea decretelor va avea loc luni, 3 aprile, la ora 17.00.

Daniel Constantin, vice-premier și ministru al mediului, a pierdut sprijinul politic al ALDE în urma deciziei Biroul Politic Central al partidului, care s-a întrunit duminică, 26 martie. Decizia a fost luată cu peste 80 de voturi pentru și 12 împotrivă.

Grațiela Gavrilescu a mai deținut portofoliul de ministru al Mediului în perioada 17 decembrie 2014 – 17 noiembrie 2015.

În prezent, pe lângă funcția de ministru pentru Relația cu Parlamentul, deține și funcția de vicepreşedinte ALDE, preşedinte ALDE Prahova, deputat şi membru în Comisia pentru sănătate şi familie.

Biroul Politic Central al ALDE s-a reunit duminică în contextul unor divergențe între cei doi copreședinți ai formațiunii, Călin Popescu-Tăriceanu și Daniel Constantin, dar și după ce un vicepreședinte al partidului a solicitat public retragerea sprijinului politic pentru actualul vicepremier al ALDE.

În urmă cu două săptămâni, Daniel Constantin a părăsit întâlnirea Delegației Permanente a partidului, căreia i-a contestat validitatea și a spus că sunt nemulțumiri în interiorul ALDE cu privire la modul în care se iau deciziile.

Sursa: Green Report

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Senatul a adoptat o propunere legislativă de modificare a Codului Silvic

Deputatul bistriţean din partea PSD, Doina Pană, continuă demersurile pentru implementarea legii de înfiinţare a …