Home / Actiuni si evenimente / Bistrita: Peste 200 de copii au plantat puieţi la Chiochiş. Pădure nouă pe aproape un hectar

Bistrita: Peste 200 de copii au plantat puieţi la Chiochiş. Pădure nouă pe aproape un hectar

Peste 200 de copii din comuna Chiochiş au plantat, sâmbătă, de Ziua voluntarilor mici, puieţi pe aproape un hectar de teren pus la dispoziţia lor de primărie. De altfel, celor mici li s-au alăturat şi circa 30 de voluntari din comună în frunte cu primarul Vasile Silaşi.

Copiii din Chiochiş au plantat 4000 de puieţi de gorun, paltin şi cireş, puieţi puşi la dispoziţia lor de voluntarii Asociaţiei Tăşuleasa Social care s-au deplasat sâmbătă dimineaţa pe trasee.

Primăria Chiochiş a avut însă grijă să pregătească din timp terenul pentru plantat şi să asigure logistica necesară pentru ca totul să meargă ca pe roate.

„Am făcut un apel către cetăţenii comunei şi au răspuns peste 30 de persoane care s-au alăturat voluntarilor mici. Am plantat puieţi pe 0,80 hectare. Copiii au fost foarte harnici. Le mulţumesc pentru că au demonstrat că le pasă de comunitatea în care trăiesc şi sunt convins că vor fi încântaţi să vadă copacii crescând odată cu ei”, a spus primarul Vasile Silaşi.

La împădurirea de sâmbătă au participat şi o parte dintre consilierii locali ai comunei Chiochiş.

Sursa: TimpOnline

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Calarasi: 21 de hectare de pădure, plantate de voluntari, au ajuns la stadiul masiv la Dragoş-Vodă şi Vâlcelele

În sudul României, suprafaţa ocupată de păduri nu depăşeşte 5%, deşi în zona de câmpie …