Home / Paduri / Suceava: Autoutilitară confiscată de poliţişti pentru că transporta lemn fără acte de doar 128,25 de lei

Suceava: Autoutilitară confiscată de poliţişti pentru că transporta lemn fără acte de doar 128,25 de lei

Transportul unei cantităţi de lemn fără acte de provenienţă, în valoare de doar 128,25 de lei, a dus la aplicarea unei sancţiuni şi confiscarea autoutilitarei.

Incidentul s-a petrecut marţi după-amiază, în jurul orei 16.45, în urma unui denunţ făcut la 112, prin care era sesizat faptul că o autoutilitară transportă material lemnos, fără a deţine documente legale. Autoutilitara se deplasa dinspre Iacobeni spre Vatra Dornei şi a fost interceptată de poliţişti în municipiul Vatra Dornei, fiind oprită pe strada Mălinilor.

La volan se afla Emilian A., de 36 de ani, din comuna Dorna Arini, iar cu ocazia controlului bărbatul a declarat că nu are nici un document de provenienţă a lemnului transportat. El le-a povestit poliţiştilor că lemnul provine dintr-o exploatare forestieră din comuna Iacobeni, fiind vorba de deşeuri de lemn de foc din răşinoase. Întreaga cantitate de lemn a fost inventariată, constatându-se cantitatea de 1,425 de metri cubi de lemn de răşinoase, cu o valoare de 128,25 de lei. Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării şi predat în custodia pădurarului din cadrul Ocolului Silvic Vatra Dornei, urmând ca bărbatul de 36 de ani să aducă documentele legale de provenienţă a materialului lemnos.

În plus, poliţiştii au luat măsura complementară de confiscare a autoutilitarei marca Volkswagen Transporter, care a fost indisponibilizată la sediul Poliţiei din Vatra Dornei, iar şoferul a fost amendat contravenţional conform Legii 171/2010, modificată.

 
Sursa: Monitorul de Suceava

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Tăierile ilegale au fost reduse cu 35% în fondul forestier din Vrancea

Tăierile ilegale de lemn din pădurile Vrancei s-au redus cu circa 35%, arată un raport …