Home / Energie si clima / Enel construiește cea mai mare centrală fotovoltaică de pe continentul american

Enel construiește cea mai mare centrală fotovoltaică de pe continentul american

Filiala mexicană Enel Green Power a început lucrările de construcție la centrala fotovoltaică solară Villanueva de 754 MW în Viesca, statul Coahuila, fiind cea mai mare unitate solară în construcție de pe continentul american și cel mai mare proiect solar al Enel la nivel mondial.

Investiția se ridică la aproximativ 650 de milioane de dolari americani, proiectul fiind finanțat din resurse proprii. Unitatea de 754 MW va intra în funcțiune în cea de-a doua jumătate a anului 2018 și va genera peste 1.700 GWh în fiecare an, echivalentul nevoilor de consum energetic a peste 1,3 milioane de gospodării mexicane, evitând în același timp emisiile de peste 780.000 de tone de CO2.

În Mexic, Enel gestionează în prezent o capacitate de energii regenerabile de 728 MW, din care 675 MW energie eoliană și 53 MW hidroenergie. Comapnia a început recent lucrările de construcție la parcul eolian Amistad de 200 MW, situat în Cohauila. Compania va începe lucrările de construcție la proiectul fotovoltaic Don José în statul Guanajuato și la parcul eolian Salitrillos de 93 MW din statul Tamaulipas.

În România, Enel este cel de-al doilea mare producător de energie eoliană având proiecte cu o capacitate de circa 500 de MW.

Sursa: Green Report

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Lucian Popescu, primul român care s-a conectat la rețea cu un sistem fotovoltaic, pentru a obține energie curată

Ai vrea să îți pui panouri fotovoltaice pe casă și nu știi cum să începi …