Home / Actiuni si evenimente / Bistrita: Elevi de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” au sădit o pădure la Sărata

Bistrita: Elevi de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” au sădit o pădure la Sărata

(FOTO) Mai mulţi elevi de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa au pus umărul, alături de alţi voluntari şi de silvicultori, pentru apariţia unei păduri noi în arealul Pepinierei Sărata. Acţiunea de împădurire „Creştem împreună!” a avut loc de Buna Vestire la iniţiativa Direcţiei Silvice Bistriţa.

„Astăzi, 25 martie 2017 a luat fiinţă o nouă pădure pe o suprafaţă din arealul Pepinierei Sărata, Ocolul Silvic Bistriţa. Ajutoare de nădejde: liceeni de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa. Am plantat gorun, paltin de munte, cireş, frasin şi salcâm. Mulţumim tuturor participanţilor, inclusiv cadrelor didactice care au muncit cot la cot cu elevii, precum şi partenerilor noştri”, a scris Direcţia Silvică Bistriţa pe Facebook.

Direcţia Silvică Bistriţa a început deja plantările pentru că timpul a permis. „Am început în forţă pentru că schimbările climatice de la nivel global au dus la dispariţia primăverii. Am intrat practic în sezonul cald cu temperaturi de peste 18 grade Celsius. Vom împăduri 15 hectare şi vom face regenerări naturale pe 28 de hectare, deci în total pe direcţie avem 43 de hectare, iar în pădurile administrate de noi avem 36 de hectare, deci în total vor fi aproape 80 de hectare pe care le vom împăduri”, a explicat pentru Timp online inginerul Valentin Trişcă.

În 25 martie, Direcţia Silvică Bistriţa a celebrat Ziua Internaţională a Pădurilor cu plantarea de la Pepiniera Sărata.

Sursa: TimpOnline

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Calarasi: 21 de hectare de pădure, plantate de voluntari, au ajuns la stadiul masiv la Dragoş-Vodă şi Vâlcelele

În sudul României, suprafaţa ocupată de păduri nu depăşeşte 5%, deşi în zona de câmpie …