Home / Paduri / Tismana: Defrișări România. Transport ilegal sancționat cu 15 000 lei

Tismana: Defrișări România. Transport ilegal sancționat cu 15 000 lei

Poliţiştii oraşului Tismana au depistat în trafic, pe DN 67, o autoutilitară cu remorcă ce transporta lemn de fag, datele din avizele de însoţire a mărfii necorespunzând cu specificaţiile materialului lemnos, motiv pentru care a fost aplicată o sancţiune de 15.000 lei. 

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Tismana au identificat în trafic pe DN 67 D Tismana o autoutilitară cu remorcă ce transporta material lemnos esenţă fag.

‘Din verificările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că datele din avizele de însoţire primare prezentate pentru control nu corespundeau cu specificaţiile materialului lemnos prezent efectiv în autoutilitară şi nu aveau completate toate rubricile obligatorii. În urma celor constatate, a fost luată măsura sancţionării contravenţionale a societăţii comerciale care efectua transportul cu amendă în cuantum de 15.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar ca măsură complementară s-a procedat la confiscarea cantităţii de 22,90 mc material lemnos, care a fost predat Ocolului Silvic Tismana”, se arată într-un comunicat al poliției.

Sursa: DC News

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Tăierile ilegale au fost reduse cu 35% în fondul forestier din Vrancea

Tăierile ilegale de lemn din pădurile Vrancei s-au redus cu circa 35%, arată un raport …