Home / Paduri / Doina Pană, de Ziua Internaţională a Pădurii: Obiectivul de final de mandat, zero tăieri ilegale!

Doina Pană, de Ziua Internaţională a Pădurii: Obiectivul de final de mandat, zero tăieri ilegale!

Deputatul Adriana Doina Pană  a declarat, în plenul Camerei Deputaţilor, de Ziua Naţională a Pădurilor, că obiectivul de final de mandat parlamentar rămâne „zero tăieri ilegale”.

„Acum 3 ani, în raportul Curţii de Conturi pe ultimii 10 ani, reieşea o concluzie îngrozitoare: în România s-au tăiat ilegal 8,8 milioane metri cubi de lemn anual!!! Era momentul când preluasem în Guvern soarta pădurilor. Am pornit o luptă uriaşă cu o mafie cu ramificaţii la toate nivelele şi astăzi (n.n. – marţi), de la tribuna Parlamentului, am prezentat rezultatele: doar datorită Radarului Pădurilor (Codul Silvic, din cauza guvernului tehnocrat, nu are încă toate normele de aplicare) tăierile ilegale au scăzut drastic, sub 400 mii mc/an”, precizează parlamentarul social-democrat.

Potrivit fostului ministru al Pădurilor, Radarul nu mai permite transportul  şi, mai mult, achiziţionarea de lemn tăiat ilegal, astfel că marii procesatori importă buştean, iar România, din exportator de buştean, a ajuns importator.

„E cadoul meu de Ziua Internaţională a Pădurii. Pentru anul viitor, promit să anunţ că Radarul a fost dezvoltat (aşa cum era prevăzut), ca avem toate normele de aplicare ale Codului Silvic, că avem o noua Lege a contravenţiilor silvice (justă dar foarte drastică privind tăierile şi transportul de lemn tăiat ilegal) şi un nou Statut al personalului silvic. Toate coroborate, pot conduce la obiectivul de final de mandat: tăieri ilegale 0!!!”, concluzionează deputatul Doina Pană.

Sursa: Rasunetul

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Tăierile ilegale au fost reduse cu 35% în fondul forestier din Vrancea

Tăierile ilegale de lemn din pădurile Vrancei s-au redus cu circa 35%, arată un raport …