Home / Paduri / Transferul a 156,28 de hectare de pădure către Primăria Suceava, sprijinit de toţi parlamentarii suceveni

Transferul a 156,28 de hectare de pădure către Primăria Suceava, sprijinit de toţi parlamentarii suceveni

Transferul parcului Șipote către Primăria Suceava, dar şi a unei porţiuni din pădurea Zamca, acţiune care ar permite municipalităţii să investească în amenajarea şi întreţinerea acestor zone, pentru a le transforma în zone de agrement pentru suceveni, beneficiază de sprijinul tuturor parlamentarilor suceveni.

„Apelul meu la învestirea noului prefect a avut ecou, am confirmarea parlamentarilor PSD, ALDE, PNL şi a celor doi reprezentanţi ai minorităţilor, Andi Grosaru şi Victoria Ghervazen, că vor semna proiectul de lege pentru transferul suprafeţelor de pădure la Primăria Suceava. Este vorba de o suprafaţă de 156,28 de hectare, din care 50,56 ha în zona Cetăţii de Scaun, iar 105,72 hectare în zona Zamca”, a anunţat miercuri primarul Sucevei, Ion Lungu.

Anterior, edilul sucevean solicitase Prefecturii Suceava să organizeze o întâlnire pe această temă, a transferului de pădure, la care să fie invitaţi deputaţii şi senatorii suceveni, propunând ca dată ziua de vineri, 17 martie 2017, la ora 12.00.

„Am discutat cu prefectul Mirela Adomnicăi, nu mai este cazul să facem acea întâlnire cu parlamentarii, vom duce proiectul de lege şi nota de fundamentare, pentru a fi semnate, conform legii, de Prefectură şi Consiliul Judeţean, cu hotărârea de Consiliu Local anexată. Sper ca în cel mai scurt timp să putem transfera aceste suprafeţe de pădure la municipalitate”, a menţionat Ion Lungu.

Demersul de obţinere de către municipalitate a celor 156,28 hectare de pădure este avantajat de faptul că există deja un acord de principiu de la Romsilva în privinţa transferului acestor terenuri, dat în luna decembrie 2016, plus că acum este clar stipulat faptul că aceste păduri sunt în categoria de păduri special amenajate în scop recreativ – păduri parc.

Sursa: Monitorul de Suceava

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Tăierile ilegale au fost reduse cu 35% în fondul forestier din Vrancea

Tăierile ilegale de lemn din pădurile Vrancei s-au redus cu circa 35%, arată un raport …