Home / Actiuni si evenimente / Asociația Oxigen și Romsilva vor planta 7.500 de copaci. Încă mai caută voluntari

Asociația Oxigen și Romsilva vor planta 7.500 de copaci. Încă mai caută voluntari

Reprezentanții Asociației Oxigen, împreună cu 80 de voluntari, vor participa la două acțiuni de împădurire. Prima va avea loc în data de 24 martie 2017, la baza experimentală Bărăganu (situată la 130 de km de București, în județul Călarași), iar cea de-a doua – în data de 25 și 26 martie, în Comarnic (la 115 km de București, în județul Prahova).

Activitățile au loc cu sprijinul Romsilva, care a pus la dispoziție puieții, și vor supravegheate de inginerii din Ocoalele Silvice din județele Călărași, respectiv Prahova. Reprezentanţii organizatorilor şi ai partenerilor de proiect vor instrui participanţii pe parcursul zilelor de plantare, astfel încât copacii să fie plantați corect și să aibă șanse să se prindă.

La baza Bărăganu, organizatorii își propun să planteze 3.000 de puieți (speciile urmează să fie stabilite), iar la Comarnic – 4.500 puieți de fag și de paltin de munte. După plantare, experții Ocoalelor Silvice, împreună cu reprezentanții Asociației Oxigen, vor monitoriza timp de 6 ani dezvoltarea pădurilor. Astfel, doresc să vadă în ce măsură plantarea a fost reușită. În cazul unei plantări realizate anul trecut la Sinaia, de exemplu, au avut o rată de prindere de peste 80%.

Puieții furnizați de Romsilva au deja trei ani de viață: doi petrecuți în pepiniere și încă unul în câmp deschis, pentru a asigura adaptarea la mediul natural. Prin urmare, șansele să supraviețuiască sunt mari, potrivit organizatorilor.

Cine poate participa la acțiunile de plantare de copaci

Pentru prima acțiune s-au strâns deja 20 de voluntari, iar pentru a doua – 60. Cei interesați se mai pot înscrie pentru acțiunea din Călărași, care nu are număr limită de voluntari, însă pentru deplasarea din Comarnic, care presupune cazare, listele de voluntari sunt deja finale.

Cu ajutorul sponsorilor, asociația va pune la dispoziție transportul, sendvișurile și apa. În cazul celei din Comarnic, cazarea și mesele sunt incluse. Participanții sunt rugați să vină echipaţi cu haine și încălțăminte corespunzătoare sezonului și tipului de activitate. Pentru informații suplimentare, puteți accesa site-ul asociației sau puteți trimite un e-mail la adresa: gabriela@asociatiaoxigen.ro.

Sursa: Green Report

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Calarasi: 21 de hectare de pădure, plantate de voluntari, au ajuns la stadiul masiv la Dragoş-Vodă şi Vâlcelele

În sudul României, suprafaţa ocupată de păduri nu depăşeşte 5%, deşi în zona de câmpie …