Home / Paduri / Sectorul silvic din TULCEA poate intra în COLAPS: Nu se pot obține autorizații pentru tăierea copacilor

Sectorul silvic din TULCEA poate intra în COLAPS: Nu se pot obține autorizații pentru tăierea copacilor

ipsa unor autorizaţii face ca orice tăiere de copac dintr-un ocol silvic tulcean să fie ilegală.

Situaţia a fost deja reclamată prefectului Cristian Iordan.

„Problema ivită constă în faptul că cei de la Direcția Silvică nu au obținut autorizație de mediu că se suprapun cu ariile protejate cu programul Natura 2000”, a declarat prefectul Cristian Iordan.

Directorul Agenţiei de protecţia Mediului, Mirela Raicu, confirmă faptul că la Tulcea, nu sunt ocoale silvice autorizate.

„Toate ocoalele silvice de pe teritoriul județului Tulcea se află în procedură de avizare a acestor amenajamente silvice. Momentam societățile comerciale sunt imposibilitatea obținerii autorizațiilor de mediu deoarece legislația de mediu nu este armonizată cu cea din domeniul silvic” , a precizat directorul Agenţiei de protecţia Mediului.

În aceste condiţii, pentru orice copac s-ar tăia dintr-un ocol silvic ar trebui aplicată o amendă de cel puţin 30.000 de lei.

Situaţia aduce deja prejudicii agenţilor economici care au contract cu Romsilva, spune Nicoară Timiş, reprezentantul unei societăţi comerciale de valorificare a lemnului.

„Neavând această autorizație suntem pasibili de o amendă între 30.000 și 60.000 de lei. În acest caz societățile comerciale sunt nevoite să își oprească activitatea, întreg sectorul silvic de exploateare a județului Tulcea să intre în colaps”, a menționat un reprezentant al unei societăți comerciale.

Pentru autorizarea unui amenajament silvic este necesar un studiu de impact şi parcurgerea unei perioade de încadrare de cel puţin un an.

La Tulcea, procedura a fost demarată anul trecut.

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Tăierile ilegale au fost reduse cu 35% în fondul forestier din Vrancea

Tăierile ilegale de lemn din pădurile Vrancei s-au redus cu circa 35%, arată un raport …