Home / Paduri / Au ras o padure „din greseala”! Verdict final pentru padurarii neatenti

Au ras o padure „din greseala”! Verdict final pentru padurarii neatenti

Decizie definitiva a judecatorilor in cazul angajatilor de la Ocolul Silvic Tismana care in urma cu patru ani le-au permis unor muncitori sa defriseze o padure intreaga „din greseala”. Curtea de Apel Craiova a schimbat radical pedepsele aplicate inculpatilor, acestia primind la Targu Jiu, anul trecut, amenzi, unul singur avand o pedeapsa de un an cu suspendare.
Magistratii din Banie au gasit suficiente dovezi la dosar pentru a pronunta impotriva padurarului Constantin Vrancuti mai multe condamnari, pe care, in cele din urma, le-au contopit intr-una singura, acesta fiind gasit vinovat inclusiv pentru falsificarea documentelor prin care incerca sa ascunda prostia pe care o facuse. „(…) contopeste pedepsele aplicate inculpatului Vrancuti Constantin, urmand ca inculpatul sa execute pedeapsa cea mai grea, de 2 ani inchisoare. (…) dispune suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei de 2 ani inchisoare aplicata inculpatului Vrancuti Constantin, pe durata termenului de incercare de 5 ani”, a dispus instanta. Magistratii au decis ca cel care a fost sef de district in zona Bistrita sa fie permanent la dispozitia organelor judiciare in perioada celor cinci ani.

Pedepse diferite de cea de la Judecatoria Targu Jiu au primit si ceilalti doi inculpati din dosar. Padurarul Eugen Bubulete fusese sanctionat initial cu o amenda de 1000 de lei. Acum lucrurile s-au schimbat. „Condamna pe inculpatul Bululete Eugen, la pedeapsa de 1 an si 6 luni inchisoare. (…) dispune suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei de 1 an si 6 luni inchisoare aplicata inculpatului Bululete Eugen, pe durata termenului de incercare de 4 ani”, a decis Curtea de Apel Craiova. Verdictul respectiv il vizeaza si pe Mihai Florin Cioboata, seful muncitorilor care au ras „din greseala” padurea, amenda de 800 de lei fiind anulata de judecatori. „Condamna pe inculpatul Cioboata Mihai Florin, la pedeapsa de 1 an inchisoare. (…) Suspenda conditionat executarea pedepsei aplicate pe durata termenului de incercare de 4 ani”, se arata in verdictul definitiv al judecatorilor Curtii de Apel Craiova.

Defrisarile s-au facut la inceputul lui iunie 2013. Seful de district, Constantin Vrancuti, nu s-a dus in teren pentru a le arata muncitorilor ce pot sa taie si ce nu si sa faca o predare/primire a partidei cu pricina. Asa ca angajatii au defrisat total un alt lot de padure. Prejudiciu in acest caz este de aproape 130.000 de lei.

Sursa: Ziare.com

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Tăierile ilegale au fost reduse cu 35% în fondul forestier din Vrancea

Tăierile ilegale de lemn din pădurile Vrancei s-au redus cu circa 35%, arată un raport …