Home / Paduri / LIVE VIDEO TRANSFĂGĂRĂŞAN: 30 de activişti BLOCHEAZĂ în acest moment camioanele cu lemne din Munţii Făgăraş/ Ministrul Apelor: Dacă se taie pădurile, lacul Vidraru e în pericol

LIVE VIDEO TRANSFĂGĂRĂŞAN: 30 de activişti BLOCHEAZĂ în acest moment camioanele cu lemne din Munţii Făgăraş/ Ministrul Apelor: Dacă se taie pădurile, lacul Vidraru e în pericol

30 de activişti Agent Green, oameni de ştiiinţă şi alpinişti profesionişti blochează, vineri dimineaţă, pe Transfăgărăşan camioanele încărcate cu arbori din Munţii Făgăraş, protestatarii cerând anchetă privind distrugerea pădurilor din zona Vidraru.

Ministrul Apelor despre protestul Agent Green: Dacă se taie pădurile, lacul Vidraru e în pericol

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Adriana Petcu, declară despre acţiunea activiştilor Agent Green care blochează pe Transfăgărăşan camioanele încărcate cu arbori din Munţii Făgăraş că ştie de protest. „Am înţeles că s-ar pune în pericol lacul Vidraru dacă se taie ilegal păduri”, a spus ministrul.

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Adriana Petcu, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă la Piteşti, că ştie despre protestul activiştilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Ştiu de protest. Am înţeles că s-ar pune în pericol lacul Vidraru dacă se taie ilegal păduri. Voi cere un punct de vedere de la Garda Forestieră pentru a vedea exact cum stau lucrurile”, a declarat Adriana Petcu.

La rândul lor, poliţiştii argeşeni fac cercetări pentru a stabili dacă transportul cu lemne este legal.

„S-a primit un apel pe 112 pentru verificarea unui transport de material lemnos. Se fac verificări. Colegii mei de la Curtea de Argeş se află în zonă Arefu”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, Mădălin Zamfir.

Potest pe Transfăgărăşan

Treizeci de activişti Agent Green, oameni de ştiiinţă şi alpinişti profesionişti blochează, vineri, pe Transfăgărăşan, camioanele încărcate cu arbori din Munţii Făgăraş, potrivit unui anunţ postat pe pagina de Facebook a Agent Green.

Protestatarii vor să tragă un semnal de alarmă cu privire la distrugerea ultimelor păduri virgine din zona Vidraru care pun în pericol inclusiv lacul de acumulare, un obiectiv strategic pentru sistemul energetic naţional.

Ei au ocupat arborii cu corturi speciale şi au afişat bannere cu mesajul ”Salvaţi Ultimele Păduri Virgine” în limbile română şi engleză.

Sursa: MediaFax

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Tăierile ilegale au fost reduse cu 35% în fondul forestier din Vrancea

Tăierile ilegale de lemn din pădurile Vrancei s-au redus cu circa 35%, arată un raport …