Home / Business / Hunedoara: O noua societate pentru buna functionare a deponeului ecologic

Hunedoara: O noua societate pentru buna functionare a deponeului ecologic

Conform conducerii Consiliului Judetean (CJ) Hunedoara, problemele de la deponeul ecologic de la Barcea Mare isi vor gasi, in curand, o rezolvare favorabila.
Pentru buna functionare a deponeului ecologic de la Barcea Mare, CJ Hunedoara a decis sa infiinteze o societate comerciala.

Situatii aberante

Acest lucru a fost anuntat ieri, de catre presedintele CJ, Mircea Bobora. „Actionarii acestei societati vor fi CJ, ca majoritar, si o unitate administrativ – teritoriala din zona aceasta find, aproape sigur, Primaria orasului Simeria. Primaria Simeria va avea ca obiect de activitate in aceasta societate promovarea si informarea corecta a cetatenilor asupra necesitatii acestui deponeu ecologic. Activitatea acestei societati se va desfasura in paralel cu licitatiile pentru managementul integrat de gestionare a deseurilor. In ceea ce priveste contestatiile, s-a ajuns la situatii aberante. Cei care au depus aceste actiuni nu se mai rafuiesc cu noi, ci cu Compania Nationala de Solutionare a Constestatiilor, care nu a invinuit CJ Hunedoara de niciun lucru in ceea ce priveste deponeul. Blocarea acestei investitii nu este nici normala si nici benefica pentru locuitorii judetului Hunedoara si, tocmai din acest motiv, se lucreaza la infiintarea societatii mai sus amintite care, ca sa dau un termen optimist, ar putea sa functioneze de la sfarsitul lunii mai. Mai precizez ca platformele de depozitare a deseurilor le pot prelua pe acestea pana in luna iunie si sa mai dau asigurarea, inca o data, ca populatia nu va avea de suferit, sub bicio forma, prin deschiderea deponeului ecologic de la Barcea Mare”, a declarat Mircea Bobora, presedintele CJ Hunedoara.

Sursa: Ziare.com

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

BERD și BCR finanțează construirea unei fabrici de reciclare a uleiurilor industriale uzate în Oltenița

BERD şi Banca Comercială Română (BCR) oferă un împrumut sindicalizat de tip club în valoare …