Home / Deseuri / Bistrita: Ce va face municipalitatea ca să-i prindă pe cei care depozitează ilegal gunoiul

Bistrita: Ce va face municipalitatea ca să-i prindă pe cei care depozitează ilegal gunoiul

Primăria Bistriţa e decisă să-i prindă şi să-i amendeze pe cei care depozitează ilegal gunoiul la marginea oraşului sau a localităţilor componente. În bugetul pe 2017, au fost prevăzuţi bani pentru cumpărarea unor camere video portabile, cel puţin zece la număr despre amplasarea cărora va şti doar Garda de Mediu şi Poliţia Locală.

„Primăria Bistriţa a prevăzut în buget achiziţia unor camere video portabile, eu am cerut 20, dar e posibil să cumpărăm iniţial doar 10, camere despre poziţia cărora va şti numai comisarul şef de la Garda de Mediu şi Poliţia Locală. Aceste camere pot fi mutate oricând în alte zone pentru că sunt anumite puncte în care se depozitează ilegal deşeuri şi nu putem nicicum să punem capăt acestui fenomen. Mă refer, spre exemplu, la zona de la ieşire din Sigmir unde există un teren pe care tot timpul se depozitează ilegal deşeuri. Proprietarul nu poate îngrădi zona că nu îşi permite. A făcut greşeala să permită unui operator economic să ducă nişte pământ din excavări şi, unde cineva duce o grămadă de pământ, cetăţenii duc deşeurile. A primit deja două amenzi. De situaţia aceasta nu scăpăm nicicum. De fiecare dată, Direcţia de Servicii Publice face curăţenie, iar lumea, în două- trei luni, creează din nou o minigroapă de gunoi”, a declarat pentru Timp Online viceprimarul Cristian Niculae.

Întrebat dacă vor fi montate şi la punctele de colectare a gunoiului, el a răspuns că, deocamdată, nu. „Supercom face curăţenie la aceste puncte. Din păcate însă, oamenii nu întreţin această curăţenie de la punctele de colectare. Un alt neajuns este că nu se mai face colectarea selectivă a deşeurilor. La Bistriţa eram cu 10% când opera Vitalia, iar acum a scăzut foarte mult. Colectarea selectivă va fi reluată după ce va fi desemnat noul operator. Acum suntem într-o fază de interimat”, a spus viceprimarul.

Sursa: TimpOnline.ro

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

44.7 milioane tone de deșeuri electronice, generate global în 2016

În 2016, populația lumii a generat 44.7 milioane de tone de deșeuri electronice, conform unui nou …