Home / Fără categorie / Două transporturi ilegale de lemne, interceptate de polițiștii suceveni

Două transporturi ilegale de lemne, interceptate de polițiștii suceveni

Aceștia au confiscat 5 mc de lemn în valoare totală de 2.000 de lei și au indisponibilizat la sediul poliției o dubă și o căruță 

La data de 7 martie 2017, la ora 17.30, polițiștii din Gălănești au depistat pe DJ 178F din localitatea Frătăuții Noi autoutilitara Ford Transit, înmatriculată în Bulgaria, condusă de Constantin Andrieș, de 61 de ani, localnic, care transporta 50 de grinzi în volum total de 3,6 mc, fără aviz de însoțire și fără ca lemnul să aibă pro­veniență legală. Băr­batul a fost amendat cu 5.000 de lei. De ase­menea, s-au aplicat sancțiunile complementare de confiscare a materialului lemnos fără proveniență legală de transportat, în volum total de 3,6 mc, în valoare totală de 1.933,2 de lei, precum și a mijlocului de transport cu care s-a realizat transportul lemnului. Autoutilitara confiscată, estimată la valoarea de circa 5.000 de lei, a fost indisponibilizată la sediul Poliției municipiului Rădăuți, urmând a fi depusă la Camera de Corpuri Delicte a IPJ Suceava.

In aceeași zi, la ora 15.40, prin 112 s-a anunțat faptul că o căruță care se deplasa pe strada Cuza Vodă din municipiul Rădăuți, având direcția de deplasare spre strada Stefan cel Mare, transportă ilegal lemne. Căruța a fost oprită regulamentar în trafic, condu­cătorul acesteia fiind identificat în persoana lui Alexandru Zlotari, în vârstă de 46 de ani, din comuna Horodnic de Sus. Cu ocazia controlului făcut asupra faetonului s-a constatat că acesta este încărcat cu lemn, respectiv cu cherestea lemn rășinoase, esență fag, pentru care proprietarul a declarat că nu are aviz de însoțire sau alte documente de proveniență, motiv pentru care a fost cerut sprijinul unui lucrător silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea. Lemnul a fost inventariat, ocazie cu care s-a constatat că bărbatul transporta cantitatea de 1,3 mc, având ­va­­loarea totală de 169 de lei, fără TVA. Căruțașul a fost sancționat contravențional cu avertisment, iar lemnul a fost confiscat și des­cărcat la Herghelia Rădăuți, fiind lăsat în custodie personalului de pază. De asemenea, a fost confiscată și căruța, care a fost indis­po­n­ibilizată în curtea Poliției mu­­nicipiului Rădăuți. (D.Z.)

Sursa: Obiectiv Suceava

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

România, locul 10 în Europa la regenerabile

Romania ocupă locul 10 între statele membre ale Uniunii Europene după ponderea energiei obţinute din …