Home / Paduri / Cu dosare penale după ce au provocat INCENDII de pădure. Doi bărbaţi, în vizorul poliţiştilor din Aiud

Cu dosare penale după ce au provocat INCENDII de pădure. Doi bărbaţi, în vizorul poliţiştilor din Aiud

Doi bărbaţi, din Gârbova de Sus, respectiv din Gârboviţa, sunt cercetaţi de poliţiştii din Aiud, după seria de incendii de vegetaţie din ultima perioadă. Cei doi sunt bănuiţi că au provocat incendii în urma cărora a fost distrusă o suprafaţă de 28 de hectare de fond forestier. Sunt cercetaţi penal pentru distrugere fără drept, de arbori, puieţi sau lăstari din fondul forestier naţional.

Potrivit IPJ Alba, marţi, 7 martie, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Aiud i-au identificat pe M.L., de 64 de ani, din Gârbova de Sus şi B.N., de 34 de ani, din Gârbovița, ca persoane bănuite de provocarea, în zilele de 3 şi 5 martie, a unor incendii de vegetaţie.

Aceştia ar fi dat foc vegetației uscate de pe mai multe terenuri agricole, limitrofe cu fondul forestier, în scopul de a le curăţa, însă focul s-a propagat în fondul forestier, provocând distrugeri pe o suprafaţă de 29,8 hectare.

Faţă de cei doi bărbaţi, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de „distrugere fără drept, de arbori, puieţi sau lăstari din fondul forestier naţional şi din vegetaţia forestieră situată pe terenuri din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 107, alin. 1 din Legea 46/2008.

 

Sursa: Alba24

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Amenzi de peste 60.000 de lei date de poliţişti în urma unei acţiuni silvice

Poliţiştii au desfăşurat o acţiune silvică, ocazie cu care au dat 142 de amenzi în …