Home / Deseuri / Poluare cu pește putrezit la Constanța. Primăria, bună de plată. Poliția Locală confirmă focarul de infecție

Poluare cu pește putrezit la Constanța. Primăria, bună de plată. Poliția Locală confirmă focarul de infecție

Zeci de kilograme de pește putrezit au fost aruncate, de persoane necunoscute, într-o zonă de vegetație uscată de la marginea unui cartier din nordul Constanței. Garda de Mediu Constanța a început investigațiile pentru depistarea poluatorului care pune în pericol sănătatea locuitorilor.

„În urma unor sesizări primite de către Poliția Locală Constanța în data de 6 03 2017, având ca obiect aruncarea de deșeuri în spațiul verde din zona stadionului Badea Cârțan, în spatele bazei sportive, polițiștii locali s-au deplasat la fața locului unde au constatat că faptele semnalate se confirmă. Au fost descoperite 120 kilograme capete și trunchiuri de pește. Cantitatea de resturi a fost ridicată de Serviciul de Igienă Publică din cadrul Primăriei municipiului Constanța.

Poliția locală a demarat acțiunea de identificare a persoanelor responsabile, urmând ca acestea să fie sancționate contravențional. În acest sens se fac verificări la toate societățile comerciale din zonă care au ca obiect de activitate  comercializarea de pește și produse piscicole. Aspectele susmenționate au intrat și în atenția Gărzii de Mediu  care face verificări în acest sens. Facem apel la populație pentru a ne sprijini în vederea identificării persoanelor responsabile de această faptă”.

Mirosul peștelui stricat aruncat în cartierul Badea Cârțan, din Constanța, este insuportabil. Directorul Gărzii de Mediu Constanța, Marian Râșnoveanu, a trimis la fața locului o echipă de inspectori care să depisteze, eventual, poluatorul. Poate fi vorba de o pescărie, un restaurant sau vreun magazin care comercializează și pește. Dacă cei care au aruncat peștele putrezit nu vor fi depistați, primăria Constanța va fi sancționată cu cel puțin 25.000 de lei, fiind vorba de domeniu public.

Tot primăria Constanța va dispune și ridicarea cantității de pește stricat, prin firma de salubrizare cu care are contract, pentru a fi dusă la neutralizare prin incinerare. Zona de vegetație uscată de la marginea cartierului Badea Cârțan, unde urmează să se ridice un Complex Sportiv, prin fonduri europene, este folosită zilnic de copiii care se joacă în apropierea unui fost stadion, lăsat, acum, în paragină. Ar trebui să fie supravegheată de Poliția locală sau de patrule mixte de polițiști și jandarmi, sugerează localnicii.

 

Sursa: EVZ

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

44.7 milioane tone de deșeuri electronice, generate global în 2016

În 2016, populația lumii a generat 44.7 milioane de tone de deșeuri electronice, conform unui nou …