Home / Paduri / SUCEAVA: Lemn confiscat pentru lipsa documentelor de provenienta

SUCEAVA: Lemn confiscat pentru lipsa documentelor de provenienta

Politisti de la Serviciul de Ordine Publica – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, impreuna cu specialisti din cadrul Garzii Forestiere Suceava, au efectuat mai multe controale, in ultimele trei zile, pe linia respectarii normelor silvice. Echipele de control au ajuns si la o societate din Comanesti, unde au constatat mai multe nereguli si au confiscat lemn in valoare de peste 60.000 de lei.
Societatea din Comanesti a livrat cantitatea de 114,919 mc lemn, cherestea rasinoase, cu avize de insotire din care nu rezulta provenienta legala, in sensul ca erau trecute coduri unice invalide.
Cantitatea mare de lemn, in valoare de peste 60.000 de lei, a fost confiscata, iar societatea a incasat si patru amenzi, care totalizeaza suma de 13.000 de lei. Amenzile au fost date in baza Legii 171/2010, privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice. Actiunea de control s-a derulat in baza Planului de actiune Scutul Padurii 2017.
Prevenirea infractiunilor la regimul silvic constituie o prioritate pentru politistii suceveni, periodic fiind organizate actiuni de control in teren, atat in fondul forestier, la societatile de prelucrare, dar si pe drumurile publice, pe rutele de transport al materialului lemnos. (S.M)

Sursa: newsme.ro

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Tăierile ilegale au fost reduse cu 35% în fondul forestier din Vrancea

Tăierile ilegale de lemn din pădurile Vrancei s-au redus cu circa 35%, arată un raport …