Home / Paduri / Suceava: Camioane confiscate pentru transporturi ilegale de lemn

Suceava: Camioane confiscate pentru transporturi ilegale de lemn

Numarul de autovehicule confiscate pentru transporturi de lemn fara acte este in crestere semnificativa fata de anul 2016, iar acesta este doar inceputul, in conditiile in care legea a fost modificata foarte aspru, iar orice transport de lemn de peste 0,1 mc fara documente de provenienta duce, conform legii, pe langa amenda si confiscarea materialului lemnos, si la masura complementara a ridicarii masinii cu care a fost comisa contraventia.
In luna ianuarie, politistii de la Serviciul de Ordine Publica – Biroul de Prevenire si Combatere a Delictelor Silvice, au in evidente trei cazuri de vehicule si o caruta confiscate pentru transporturi de lemn. In februarie, mai sunt alte trei cazuri de masini confiscate pentru transporturi ilegale de lemn, plus una confiscata dupa o actiune de control a Jandarmeriei. Prin comparatie, pe tot parcursul anului trecut, au fost confiscate 16 masini si cinci carute, cu care era transportat lemn fara acte de provenienta.
Legea 171/2010, privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice, a fost modificata prin Ordonanta 51 din 2016, iar una din noile prevederi stipuleaza ca pentru orice transport de peste 0,1 mc lemn fara acte se aplica si masura indisponibilizarii autovehiculului.Mihai Gasparel, inspectorul-sef al Garzii Forestiere Suceava, a explicat zilele trecute pentru Monitorul de Suceava motivele modificarii Legii 171/2010:
„Masura a fost luata pentru a se da un semnal foarte radical privind descurajarea oricarui transport ilicit de lemn”, a declarat Mihai Gasparel. Pe de alta parte, se poate ajunge si la situatii hilare, cu oameni care raman fara un camion in valoare de cel putin cateva mii de euro pentru ca transporta doua bucati de lemn. (S.M)

Sursa: Ziare.com

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Amenzi de peste 60.000 de lei date de poliţişti în urma unei acţiuni silvice

Poliţiştii au desfăşurat o acţiune silvică, ocazie cu care au dat 142 de amenzi în …