Home / Fără categorie / Amenzi şi lemn confiscat, după un control în trafic al Poliţiei şi al Gărzii Forestiere

Amenzi şi lemn confiscat, după un control în trafic al Poliţiei şi al Gărzii Forestiere

Poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice, în cooperare cu lucrătorii Gărzii Forestiere Suceava, au organizat, sâmbătă, o acţiune de control privind verificarea legalităţii transportului de material lemnos. Acţiunea a avut loc pe zona Rădăuţi – Marginea, pe drumul naţional 2H. Au fost depistate două transporturi ilegale de lemn, unul la Marginea şi unul la Horodnic de Sus

În jurul orei 10.40, la Marginea, a fost depistat un autocamion condus de un localnic în vârstă de 41 de ani, care transporta material lemnos. În urma verificării documentelor, echipa de control a constatat faptul că datele consemnate în avizul de însoţire a materialului lemnos nu corespundeau din punct de vedere al speciei şi volumului cu marfa transportată, motiv pentru care, în urma inventarierii, specialiştii silvici au stabilit faptul că bărbatul transporta ilegal 11 mc lemn rotund din speciile paltin şi fag. Lemnul a fost confiscat, iar bărbatul care efectua transportul a fost amendat cu 3.000 de lei.

În al doilea caz, în jurul orei 14.15, la Horodnic de Sus, a fost oprit un autocamion al unei societăţi din Rădăuţi şi condus de un bărbat din comuna Brodina. În urma verificării documentelor, echipa de control a constatat faptul că datele consemnate în cele două avize de însoţire a materialului lemnos nu corespund din punct de vedere al speciei şi volumului cu cele transportate. A rezultat că era transportată ilegal o cantitate de 38,6 mc lemn rotund din specia brad. Şi în acest caz lemnul a fost confiscat, iar societatea a fost amendată cu 3.000 de lei.

În ambele cazuri, cantităţile de lemn au fost predate în custodie Ocolului Silvic Marginea.

Garda Forestieră a anunţat că va efectua şi în continuare verificări amănunţite ale operatorilor economici şi a modului de aprovizionare a acestora.
Sursa: Monitorul de Suceava

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

România, locul 10 în Europa la regenerabile

Romania ocupă locul 10 între statele membre ale Uniunii Europene după ponderea energiei obţinute din …