Home / Fără categorie / PUCIOASA: Camion ticsit cu lemn fără documente de provenienţă

PUCIOASA: Camion ticsit cu lemn fără documente de provenienţă

Ieri, 19 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Pucioasa au acționat  pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul operațiunilor cu material lemnos. Astfel, polițiștii au depistat un tânăr de 27 de ani, din Bezdead, în timp ce transporta material lemnos cu un camion.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că datele înscrise în avizul de însoțire primar nu erau în concordonanță cu realitatea, respectiv pentru 28.5 mᶟ de lemn nu existau documente justificative de proveniență.        S-a procedat la sancţionarea contravenţională a tânărului în conformitate cu Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar materialul lemnos, în valoare de 6.270 de lei, a fost confiscat.

La acțiune au participat și polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică și reprezentanți ai Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Teritorial Dâmbovița.

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Peste 295.000 de hectare de păduri virgine potențiale, identificate

Greenpeace România a lansat Harta pădurilor virgine potențiale, realizată împreună cu Universitatea Eberswalde, din Germania, și …