Home / Fără categorie / Decimarea Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei este în grafic! Masacrarea pădurilor se face legal!

Decimarea Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei este în grafic! Masacrarea pădurilor se face legal!

O realitate revoltătoare a fost semnalată cu privire la Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei. Zilnic ies dintr-o zonă ce ar trebui protejată de autorităţi cel puţin 10 camioane pline cu lemn de fag. Totul se face sub pavăza Romsilva. Legal!

Undeva departe de civilizaţie, în inima Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei, sub vârful Oslea Românească, în aceste zile pădurile de fag sunt tăiate în neştire.

„Regia Naţională a Pădurilor «Romsilva» aprobă fără probleme tăieri în pădurile seculare de fag din Parc, sub pretextul că acestea nu fac parte din zona de protecţie strictă/integrală a Parcului (conform planului de management), după cum se poate vedea din captura de ecran de pe www.inspectorulpadurii.ro! Zilnic ies cel puţin 10 camioane pline din acea zonă! Este vorba despre tăieri legalizate prin aprobarea planului de management cu o zonare incorectă, de către comisia tehnico-economică a RNP“, s-a anunţat pe pagina de Facebook a Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei.

În finalul semnalului de alarmă sunt lansate şi două întrebări retorice: „Cum este posibil ca un parc naţional să aibă doar 30-40% non-intervenţie a omului, şi aceea predominant în zonele cu stânci şi pajişti alpine? Unde în lume se mai vede aşa ceva, mai ales că IUCN (parc naţional, zonă specială de conservare – n.r.) recomandă minimum 75% non-intervenţie?“

Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei se întinde pe o suprafaţă de peste 60.000 de hectare, pe raza comunelor Cornereva, Mehadia, Teregova, Topleţ, Zăvoi şi a oraşului Băile Herculane – Caraş-Severin, a comunei Padeş şi oraşului Tismana – judeţul Gorj, precum şi a patru comune din Mehedinţi. Muntele Oslea se află în judeţul Gorj.

Sursa: Express de Banat

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

România, locul 10 în Europa la regenerabile

Romania ocupă locul 10 între statele membre ale Uniunii Europene după ponderea energiei obţinute din …