Home / Paduri / Caz revoltator in Dolj: O impresionanta padure de salcam, rasa de pe suprafata pamantului. „Nu-i sperie pe hoti amenzile”

Caz revoltator in Dolj: O impresionanta padure de salcam, rasa de pe suprafata pamantului. „Nu-i sperie pe hoti amenzile”

Situatie revoltatoare in judetul Dolj, unde o impresionanta padure de salcam a fost rasa de pe suprafata pamantului. Se intampla in comuna Apele Vii. Din cele 2000 de hectare doar 20 au ramas neatinse de topor.

Autoritatile considera ca nu s-ar fi ajuns aici daca oamenii ar fi incheiat contracte cu ocoalele silvice. Jaful din padurea de salcami a localitatii Apele Vii a inceput in urma cu cativa ani. Oamenii povestesc ca in trecut aceasta era principala sursa de lemn pentru o mare parte a judetului Dolj.

Marin Radulescu, padurar: „E foarte grav defrisarea padurilor pentru ca astepti foarte mult ca sa faca alta la loc. Si asta e toata pe regenerare naturala, se face foarte greu automat cand buturugile vor imbatrani nu au de unde sa mai dea lastarii. Nu o sa se faca padure.”

Autoritatile sustin ca primii responsabili sunt chiar proprietarii care ar fi trebuit sa incheie contracte cu ocoalele silvice pentru paza padurii.

Danut Ratoi, purtartor de cuvant Directia Silvica Dolj: „Proprietarii pentru a-si asigura paza trebuie sa faca solicitare ocolului silvic care asigura serviciile silvice sau administrative din raza unde isi au fondul forestier sa faca si sa incheie contracte de prestari servicii, implicit de paza.”

Augustin Stanciu, primar: „Acolo unde exista servicii de paza, padurea exista, nu ii sperie pe hoti aceste amenzi, in general se transforma in munca in folosul comunitatii.”

Anul trecut, politistii din localitate au dat 31 de amenzi si au intocmit trei dosare penale. In tot acest timp padurea a disparut putin cate putin.

Sursa: Stirile ProTv

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Tăierile ilegale au fost reduse cu 35% în fondul forestier din Vrancea

Tăierile ilegale de lemn din pădurile Vrancei s-au redus cu circa 35%, arată un raport …