Home / Fără categorie / Autoutilitară de 28.000 de lei, confiscată pentru un transport ilegal de lemn de nici 2.000 de lei

Autoutilitară de 28.000 de lei, confiscată pentru un transport ilegal de lemn de nici 2.000 de lei

O acţiune de control în domeniul prevenirii şi combaterii transportului şi comercializării ilegale de material lemnos a dus la depistarea unui transport ilegal de lemn şi confiscarea întregii cantităţi, precum şi a autoutilitarei cu care era transportată. Acţiunea a fost organizată marţi de Biroul de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică şi s-a desfăşurat în zona comunei Dolheşti.

La un moment dat a fost oprită pentru control o autoutilitară marca Iveco Daily, care era încărcată cu material lemnos. Cel aflat la volan era chiar proprietarul autoutilitarei, un bărbat de 65 de ani, din comuna Cornu Luncii, care nu le-a putut prezenta poliţiştilor documentele de provenienţă a lemnului transportat. Maşina a fost dirijată către sediul Ocolului Silvic Fălticeni, unde în urma verificării legalităţii transportului şi a inventarierii lemnului din interior s-a constatat faptul că bărbatul transporta 80 de grinzi de brad şi cherestea de răşinoase, cu un volum de 4,60 metri cubi şi o valoare totală estimată la suma de 1.840 lei.

Autoutilitara marca Iveco Daily, în valoare de 28.000 de lei, a fost confiscată şi a rămas în custodia Poliţiei municipiului Fălticeni, iar materialul lemnos a fost de asemenea confiscat şi depus la Ocolul Silvic Fălticeni. Bărbatul aflat la volan a fost sancţionat contravenţional pentru nerespectarea condiţiilor legale de transport a masei lemnoase.

Sursa: Monitorul de Suceava

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

România, locul 10 în Europa la regenerabile

Romania ocupă locul 10 între statele membre ale Uniunii Europene după ponderea energiei obţinute din …