Home / Deseuri / Timisoara: 10 persoane surprinse aruncand deseuri pe domeniul public. Amenzi de 30.000 lei in ultimele saptamani

Timisoara: 10 persoane surprinse aruncand deseuri pe domeniul public. Amenzi de 30.000 lei in ultimele saptamani

Unii locuitori ai Timișoarei nu se învață… Deși polițiștii locali dau amenzi și realizează controale, tot se mai găsește unul-altul care să arunce deșeurile pe domeniul public, fie în zonele de blocuri, fie pe spațiul verde. Cei prinși sunt sancționați drastic.

Este mai ușor să arunci deșeurile provenite din construcții la o rampă clandestină și să arunci sacul cu gunoi menajer la primul colț, dar este complet imoral și ilegal. Mai ales dacă ținem cont de faptul că deșeurile din construcții, mobila veche, de fapt orice lucru care „se cere aruncat” poate fi dus la punctele de colectare ale societății de salubrizare și este „primit” acolo gratuit.

Polițiștii locali din Timișoara au continuat în această perioadă acțiunile demarate pentru identificarea persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public pe raza municipiului Timișoara.

„În ultima săptămână, alte 10 persoane au fost depistate abandonând deșeuri pe domeniul public, atât în zonele de blocuri, cât și pe spațiul verde, după ce în săptămânile trecute au fost aplicate sancțiuni în valoare de aproximativ 30.000 lei pentru abandonarea de deșeuri pe domeniul public”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Cei sancționați în aceste zile au fost surprinși pe străzi precum Recoltei , Ion Ionescu de la Brad, Silistra, Martir Alexandru Grama, Badea Cârțan – pe malul Canalului Bega etc.

Potrivit HCL 371/2007 modificată, sancțiunile pentru abandonarea de deșeuri pe domeniul public se încadrează între 500 și 2.500 lei.

Acțiunile polițiștilor continuă și în perioada următoare.

Sursa: TIMIS ONLINE

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

44.7 milioane tone de deșeuri electronice, generate global în 2016

În 2016, populația lumii a generat 44.7 milioane de tone de deșeuri electronice, conform unui nou …