Home / Mediu / SUA la un pas de dezastru – Evacuare de urgență din cauza unei fisuri apărute la cel mai înalt baraj din țară…

SUA la un pas de dezastru – Evacuare de urgență din cauza unei fisuri apărute la cel mai înalt baraj din țară…

Evacuări de urgență fără precedent se desfășurare în zona orașului Oroville, California, din cauza unei fisuri apărute la o anexă a celui mai înalt baraj din America. Datorită eroziunii constatate, oficialii americani au luat deja măsura de a scădea prin devărsare controlată nivelul apei cu 2.831 metri cubi pe secundă. Dacă fisura din anexă se va mări, reparațiile ar putea dura 90 de zile și ar costa peste 200 milioane de dolari. Cei de la Departamentul de Stat American pentru Resurse Hidrologice au început evacuările din mai multe zone unde se vor face aceste devărsări controlate din cauza riscului de inundații. Până pe data de 13 februarie, circa 188.000 de oameni din vecinătate au fost evacuați.

ecavuare

Autoritățile susțin că totul este o cursă contra cronometru și se grăbesc să repare fisura cu ajutorul sacilor de nisip și a pietrelor. Anexa are rol de evacuare a apei ce amenință capacitatea barajului. Aceasta nu a fost niciodată folosită de la inaugurarea barajul Oroville din 1968. Eroziune a apărut din cauza ploilor abundente căzute în ultima perioadă în zonă.

fagga

„Este o situație periculoasă la barajul auxiliar Oroville Dam. Se impune evacuarea imediată din zonele de aval. Acest lucru nu este un exercițiu. Acest lucru nu este un exercițiu. Acest lucru nu este un exercițiu”, aceste rânduri au fost tipărite pe mai multe ziare locale și transmise pe calea undelor radio de către autorități.

Barajul Oroville are o înălțime de 235 metri și servește în principal pentru alimentarea cu apă, generarea de hidroenergie și de protecție împotriva inundațiilor.

3fgrg

Sursa: sciencealert.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Urecheală la Bruxelles pentru poluarea aerului

România are timp până luni, 5 februarie, ca să prezinte Comisiei Europene măsurile pe care …