Home / Paduri / Botosani: Zeci de maşini cu lemne oprite de poliţie

Botosani: Zeci de maşini cu lemne oprite de poliţie

O acţiune organizată de poliţişti în perioada 7-9 februarie a făcut ravagii în nord-vestul judeţului. Operaţiunea, care a fost organizată de Serviciul de Ordine Publică şi de secţiile de poliţie rurală Dorohoi şi Mihăileni, a vizat în principal verificarea legalităţii exploatării, transportului, prelucrării şi comercializării de material lemnos, iar din acest motiv la acţiune au participat şi lucrători ai Gărzii Forestiere Suceava, dar şi ai Direcţiei Silvice Botoşani.

În cele trei zile în care s-a acţionat, poliţiştii au legitimat peste 100 de persoane şi au controlat în trafic 45 de vehicule, fiind verificaţi şi 10 agenţi economici. „Cu prilejul acţiunilor au fost dispuse 13 sancţiuni contravenţionale, amenzile aplicate însumând 32.920 de lei”, a precizat Nicoleta Federciuc, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Astfel, în urma unui control făcut la o firmă din Dersca, s-a descoperit că aceasta tăia lemne fără documente de provenienţă legală, societatea fiind amendată cu 25.000 de lei, iar cantitatea de 17,267 metri cubi lemn de lucru, în valoare de 5.762 de lei, a fost confiscată şi predată în custodie Ocolului Silvic Dorohoi.

Un alt bărbat de 44 de ani, din comuna Dersca, a fost surprins în timp ce vindea lemn de foc fără să fie autorizat în acest sens. Amendat cu 6.000 de lei, bărbatul a rămas fără cei 12 metri cubi lemn de foc, care au fost confiscaţi. În plus, poliţiştii i-au întocmit şi un dosar penal pentru evaziune fiscală.

Sursa: Monitorul de Botosani

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Tăierile ilegale au fost reduse cu 35% în fondul forestier din Vrancea

Tăierile ilegale de lemn din pădurile Vrancei s-au redus cu circa 35%, arată un raport …