Home / Mediu / Protecţia Mediului Botosani face inventarul surselor de poluare

Protecţia Mediului Botosani face inventarul surselor de poluare

Agenţii economici şi unităţile administrativ teritoriale care deţin date referitoare la sursele de poluanţi atmosferici trebuie să le raporteze către Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Botoşani.

Sesiunea de raportare în Sistemul Integrat de Mediu (SIM) expiră anul acesta pe 15 martie, după această dată urmând să fie acordate sancţiuni. „Este un inventar anual, iar firmele trebuie să completeze un chestionar online de raportare şi noi le  putem oferi sprijinin în această activitate”, au spus reprezentanţii APM Botoşani.

Dacă nu există conexiune la internet chestionarele ce trebuie completate, în funcţie de specificul activităţii, trebuie trimise la sediul APM Botoşani în format de hârtie, pentru a putea fi introduse datele în aplicaţie.

Nerespectarea obligaţiei titularului de a furniza autorităţilor competente informaţiile solicitate constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 2.000 de lei pentru persoanele fizice şi de la 5.000 lei la 10.000 lei pentru persoanele juridice.

Sursa: Monitorul de Botosani

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Urecheală la Bruxelles pentru poluarea aerului

România are timp până luni, 5 februarie, ca să prezinte Comisiei Europene măsurile pe care …