Home / Legi si politici de mediu / Ministerul Apelor şi Pădurilor solicită inventarierea terenurile degradate apte pentru a fi împădurite

Ministerul Apelor şi Pădurilor solicită inventarierea terenurile degradate apte pentru a fi împădurite

Toate localităţile din judeţul Suceava vor trebui să inventarieze şi să delimiteze în perioada următoare terenurile degradate apte pentru a fi ameliorate prin împădurire.

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Adriana Petcu, a trimis o adresă către Instituţia Prefectului – Judeţul Suceava, prin care cere ca primăriile să fie informate despre acest lucru, arătând că unul dintre obiectivele din programul de guvernare se referă la creşterea suprafeţelor de pădure prin împădurirea terenurilor degradate, inapte folosinţelor agricole. Totodată, ministrul solicită actualizarea comisiilor de la nivelul localităţilor pentru identificarea, delimitarea şi constituirea perimetrelor de ameliorare şi mobilizarea acestora în vederea întocmirii fişelor perimetrelor de ameliorare în conformitate cu prevederile legale şi transmiterea acestora la minister pentru verificare şi aprobare. Comisiile vor fi stabilite prin ordin al prefectului Constantin Harasim, la propunerea şefului Direcţiei pentru agricultură şi dezvoltare rurală. Harasim a arătat că Ministerul Apelor şi Pădurilor, în calitate de coordonator tehnic al acţiunilor de împădurire a terenurilor degradate, finanţează de la bugetul de stat şi din Fondul de ameliorare a fondului funciar cu destinaţie silvică întocmirea documentaţiilor tehnico-economice, lucrările de împădurire şi întreţinere a terenurilor degradate, precum şi paza respectivelor lucrări.

Proprietarii care au terenuri în perimetrul de ameliorare îşi păstrează dreptul de proprietate atât în timpul, cât şi după efectuarea lucrărilor prevăzute în documentaţiile tehnico-economice legal aprobate.

Sursa: Monitorul de Suceava

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Senatul a adoptat o propunere legislativă de modificare a Codului Silvic

Deputatul bistriţean din partea PSD, Doina Pană, continuă demersurile pentru implementarea legii de înfiinţare a …